Tijssen en Vleeshandel-10

Zelf waren ze nooit zo op groei gericht, zegt Hillegonda van den Berg (Financiële Administratie/Kwaliteit) van Van den Berg Vleesexperts. En toch groeide hun bedrijf uit van een eenmanszaak tot een moderne BV met ruim vijftig medewerkers.

Van den Berg Vleesexperts in Dodewaard is een vleesgroothandel die levert aan de betere slager. In de hele keten van het vlees – van boer tot bord – wil de onderneming meedenken. Zo is er nauw contact met boeren én met de slagers. Er wordt gespard over vragen uit de markt en er zijn trainingen over belang van keurmerken.

Achttien jaar geleden stonden de zaken er anders voor. Toen was er ondernemer Patrick met zijn zes varkens. En nu? Nu wordt er per week 200.000 kilo vlees verwerkt.

Het is tekenend voor de reis die Van den Berg Vleesexperts heeft gemaakt. Natuurlijk is het de onderneming zelf die verantwoordelijk is voor de voortdurende expansie. Maar dat Tijssen Accountants een belangrijke bijrol heeft gespeeld, wil Van den Berg graag benadrukken. “Waar wij zelf soms in het momentum konden opgaan, triggerde Evert Tijssen ons altijd weer verder te kijken, te monitoren, te analyseren, prognoses te maken. Dat heeft ons enorm geholpen. Bij belangrijke beslissingen moedigde hij ons telkens aan tóch die nieuwe stap te zetten. Vaak lardeert hij zijn adviezen met grappige beeldspraak en leuke voorbeelden, waardoor hij heel inzichtelijk maakt wat hij bedoelt.”

De betrokkenheid van Evert Tijssen op het reilen en zeilen van Van den Berg Vleesexperts is zelfs zo groot, dat Van den Berg “soms het idee heeft dat hij iemand van binnen de organisatie is, in plaats van een externe accountant. Ja hoor, als ik het even niet weet, bel ik Evert. Hij kijkt altijd met een frisse blik naar onze issues en helpt ons daarmee weer op de rit. Die bereikbaarheid geldt voor de hele organisatie. Ik heb nooit het idee dat ik met een grote reus bel en dat ik een nummertje moet trekken. Dat vind ik heel waardevol. Ze zouden ook af en toe een jaarrekening en wat cijfers bij ons kunnen droppen, maar ze leven juist heel erg mee met de hele bedrijfsvoering en staan altijd klaar om dingen snel op te lossen. Om die reden zou ik Tijssen Accountants ook zeker bij andere klanten aanbevelen. Tenminste, zolang dat maar niet betekent dat ze minder uren voor ons overhouden, haha.”

'Als ik het even niet weet, bel ik Evert. Hij kijkt altijd met een frisse blik naar onze issues en helpt ons daarmee weer op de rit.'

Tijssen-zwart-2-1

Evert Tijssen

Directeur / Accountant

Bereik ons snel. Laat een bericht achter

Bereik ons snel. Laat een bericht achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.