Rene(17van20)

Jaarwerk? Aangiftes verzorgen? Ja, die dingen moeten allemaal gebeuren, zegt directeur René van Eck van communicatieregisseurs* in Dodewaard. Maar de waarde van Tijssen Accountants steekt voor zijn onderneming toch even een laagje dieper.

Met een boekdrukmachine als drukkerij begonnen in een garage en vandaag in een modern pand gevestigd als een goed geolied, eigentijds bureau voor marketing en communicatie: communicatieregisseurs* verklankt precies het succesverhaal dat andere ondernemers de adrenaline door de aderen doet gieren. Dat er in de coulissen van zo’n story of glory een hoop bloed, zweet en tranen zitten, daar wordt soms gemakshalve langsheen gekeken.

Van Eck, die het bedrijf (toen nog Van Eck & Oosterink) in 2002 van zijn vader overnam, weet er alles van. Er waren florerende jaren en crisisjaren, onzekere tijden en hoopgevende tijden. “We hebben ze allemaal gehad. Ja, ook de moeilijke periodes. Na tien intensieve jaren van economische crisis zijn er van de achtduizend drukkerijen in Nederland nog zo’n tweeduizend over. Kun je nagaan, welke impact het op onze branche heeft gehad.”

Een van die tweeduizend bedrijven is communicatieregisseurs*. Kwestie van goed ondernemerschap? Het zit wel in zijn bloed om altijd maar nieuwe plannen te bedenken en uit te voeren, zegt Van Eck. De status quo handhaven is hem tegen het inventieve ondernemersbeen. Maar tussen het concept en de realisatie zit eigenlijk altijd een gesprek met Evert Tijssen, voegt hij daar direct aan toe. Waarom? “Ik laat mijn vergezichten door hem toetsen. Zie ik het goed? Langs welke weg kan ik het beste bereiken wat ik wil? Die gesprekken ervaar ik zonder uitzondering als verdiepend, ondersteunend, sturend, soms zelfs leidend.”

“Het klinkt misschien een beetje gek”, zegt Van Eck, “maar Evert zorgt ervoor dat ik ’s nachts kan slapen. Kijk, aangiftes en jaarwerk, dat moet allemaal ook goed gebeuren. Maar Evert steekt een laag dieper. Hij zorgt voor rust en vertrouwen. Dat zit natuurlijk voor een belangrijk deel in de kwaliteit van zijn visie en advies, maar ook heel simpel in het feit dat ik hem voor dringend advies zaterdagavond om negen uur kan bellen. Ik weet dat hij opneemt.”

De inhoudelijke kracht van Evert, zegt Van Eck, is de ondernemerszin. “Hij begrijpt wat ondernemen is en hij kan zich daarom ook goed in mij verplaatsen. Hij is in staat op een hoger, meer strategisch niveau met ons bedrijf mee te denken. Dat zijn niet altijd per se gezellige sessies; soms legt hij me het vuur na aan de schenen. Maar dat is precies wat een goeie accountant hoort te doen.”

'Het klinkt misschien een beetje gek, maar Evert zorgt ervoor dat ik ’s nachts kan slapen.'

Tijssen-zwart-2-1

Evert Tijssen

Directeur / Accountant

Bereik ons snel. Laat een bericht achter

Bereik ons snel. Laat een bericht achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.