Winst

Wat u als zzp’er ook voor dromen hebt, uiteindelijk zal er onderaan de streep altijd meer geld moeten
overblijven dan u geïnvesteerd hebt. Dat resultaat, opbrengst minus kosten, noemen we winst.

Hoeveel houd u over onderaan de streep?

Hoe zorgt u voor winst? Dat is een heel simpele vraag, maar voor iedere ondernemer pakt het antwoord in de praktijk anders uit. Een leidende basisgedachte is er wél. En die luidt: u verkrijgt winst door inzicht. U zult inzicht moeten hebben in uw activiteiten. Met een technische term noemen we dat ook wel KPI’S (key performance indicators), of vrij vertaald: resultaatbepalers. Resultaatbepalers kunnen we onderverdelen in drie hoofdstukken: kosten, capaciteit (zoals bijvoorbeeld uren, kilogrammen, liters, aantal klanten, bestedingsbedrag per klant, kilometers, stuks) en toegevoegde waarde. Als we uw resultaatbepalers hebben geformuleerd, is de volgende vraag: Hoeveel dagen per jaar is uw bedrijf operationeel? En zo gaan we verder.

 

Voor hoeveel mensen moet u werk binnenhalen? Hoeveel productieve uren moeten uw werknemers per jaar maken? Hoe berekent u uw kostprijs? Wat is uw gemiddelde toegevoegde waarde? Weet u hoeveel winst u volgende week, komende maand of het voorliggende jaar gaat maken?
Tijssen Accountants helpt u aan antwoorden op deze vragen. Hoe? Door een jaarplan en tussentijdse cijfers op te stellen. Door tussentijds te analyseren. Door afwijkingen te bestuderen en het actieplan eventueel bij te stellen. Door resultaten actief te volgen. Door de resultaatverbetering te meten. Een simpele vraag heeft niet altijd per se een simpel antwoord. Maar met inzicht krijgen we elk antwoord boven water. Honderd procent garantie.

Wilt u uw bedrijf naar een hoger niveau tillen?

Tijssen accountants-26

De klant vertelt

'Door het gebruik van Exact Online heb ik 24/7 inzicht in mijn financiële cijfers. Daarnaast is het efficiënt en snel werken. Zo houd ik meer tijd over voor mijn echte core business: ondernemen.'

Uw specialist in

 

Exact Online

Van cijferhelden, voor cijferhelden. Exact maakt software die uw cijfers waarde geeft. Daardoor neemt u de beste zakelijke beslissing. Exact Online is dé Cloud oplossing voor MKB-ers die hun administratie online willen voeren. Kies voor de vrijheid van overal en altijd kunnen werken. U kunt overal en altijd met Exact Online werken op de computer, Tablet of Smartphone. Onze professionals richten uw administratie optimaal in en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en innovaties. Zo bent u als ondernemer klaar voor de toekomst!