BTW-aangifte

Ten onrechte geeft de BTW-aangifte veel ondernemers een negatieve bijsmaak. BTW is namelijk de afkorting van Belasting Toegevoegde Waarde. Moet u belasting betalen, dan betekent dit dus dat u als zzp’er waarde hebt toegevoegd.

Zo min mogelijk BTW afdragen?

Lees dat gerust als een compliment. U hebt een dusdanig hoog bedrag aan omzet geboekt, dat de Belastingdienst vindt dat u als zzp-ondernemer BTW moet afdragen. Dit wordt ook wel omzetbelasting genoemd. De meeste zzp’ers doen elk kwartaal btw-aangifte, maar in sommige gevallen gebeurt het maandelijks of eens per jaar. Deze aangifte kunt u zelf verzorgen of door ons laten uitvoeren. Het voordeel van uitbesteden is dat wij op de hoogte zijn van wet- en regelgeving, uitzonderingen en bijzondere situaties. Bijvoorbeeld wanneer u diensten of producten levert aan afnemers in het buitenland. Of wanneer uw omzet (deels) is vrijgesteld van BTW.

 

Om uw BTW-aangifte te kunnen verzorgen, dient u zorgvuldig uw administratie bij te houden. Van belang zijn het aantal facturen dat u hebt verstuurd, het aantal rekeningen dat u zelf ontvangen hebt, de uitgaven die u hebt gedaan en de ontvangsten die u hebt geïnd. Deze informatie halen we uit uw verkoopboek, uw inkoopboek en uw kas- of bankboek. Op basis van een adequate administratie kunnen wij de BTW-aangifte eenvoudig voor u in orde maken. Doet u het liever zelf, dan adviseren we u graag waar u op moet letten. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

Wilt u uw bedrijf naar een hoger niveau tillen?

Tijssen accountants-26

De klant vertelt

'Door het gebruik van Exact Online heb ik 24/7 inzicht in mijn financiële cijfers. Daarnaast is het efficiënt en snel werken. Zo houd ik meer tijd over voor mijn echte core business: ondernemen.'

Uw specialist in

 

Exact Online

Van cijferhelden, voor cijferhelden. Exact maakt software die uw cijfers waarde geeft. Daardoor neemt u de beste zakelijke beslissing. Exact Online is dé Cloud oplossing voor MKB-ers die hun administratie online willen voeren. Kies voor de vrijheid van overal en altijd kunnen werken. U kunt overal en altijd met Exact Online werken op de computer, Tablet of Smartphone. Onze professionals richten uw administratie optimaal in en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en innovaties. Zo bent u als ondernemer klaar voor de toekomst!

Informatie en adviezen over het Coronavirus

Het Coronavirus houdt de gemoederen flink bezig. Een epidemie van deze omvang kan uw bedrijf serieuze problemen bezorgen. Er zijn door de overheid verschillende steunmaatregelen getroffen om u door de Coronacrisis heen te helpen!

meer weten