BTW-aangifte

Ten onrechte geeft de BTW-aangifte veel ondernemers een negatieve bijsmaak. BTW is namelijk de afkorting van Belasting Toegevoegde Waarde. Moet u belasting betalen, dan betekent dit dus dat u als zzp’er waarde hebt toegevoegd.

Zo min mogelijk BTW afdragen?

Lees dat gerust als een compliment. U hebt een dusdanig hoog bedrag aan omzet geboekt, dat de Belastingdienst vindt dat u als zzp-ondernemer BTW moet afdragen. Dit wordt ook wel omzetbelasting genoemd. De meeste zzp’ers doen elk kwartaal btw-aangifte, maar in sommige gevallen gebeurt het maandelijks of eens per jaar. Deze aangifte kunt u zelf verzorgen of door ons laten uitvoeren. Het voordeel van uitbesteden is dat wij op de hoogte zijn van wet- en regelgeving, uitzonderingen en bijzondere situaties. Bijvoorbeeld wanneer u diensten of producten levert aan afnemers in het buitenland. Of wanneer uw omzet (deels) is vrijgesteld van BTW.

 

Om uw BTW-aangifte te kunnen verzorgen, dient u zorgvuldig uw administratie bij te houden. Van belang zijn het aantal facturen dat u hebt verstuurd, het aantal rekeningen dat u zelf ontvangen hebt, de uitgaven die u hebt gedaan en de ontvangsten die u hebt geïnd. Deze informatie halen we uit uw verkoopboek, uw inkoopboek en uw kas- of bankboek. Op basis van een adequate administratie kunnen wij de BTW-aangifte eenvoudig voor u in orde maken. Doet u het liever zelf, dan adviseren we u graag waar u op moet letten. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

Wilt u uw bedrijf naar een hoger niveau tillen?

Tijssen accountants-26

De klant vertelt

'Door het gebruik van Exact Online heb ik 24/7 inzicht in mijn financiële cijfers. Daarnaast is het efficiënt en snel werken. Zo houd ik meer tijd over voor mijn echte core business: ondernemen.'

Uw specialist in

 

Exact Online

Van cijferhelden, voor cijferhelden. Exact maakt software die uw cijfers waarde geeft. Daardoor neemt u de beste zakelijke beslissing. Exact Online is dé Cloud oplossing voor MKB-ers die hun administratie online willen voeren. Kies voor de vrijheid van overal en altijd kunnen werken. U kunt overal en altijd met Exact Online werken op de computer, Tablet of Smartphone. Onze professionals richten uw administratie optimaal in en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en innovaties. Zo bent u als ondernemer klaar voor de toekomst!