Voorlopige teruggaaf

Bij een voorlopige aanslag wordt er een schatting gemaakt van uw winst. Op basis van die schatting
wordt berekend hoeveel belasting u betaalt. Deze belasting betaalt u verspreid over het jaar.

Is uw winst goed ingeschat?

Het woord schatting is in deze kwestie heel belangrijk. Een schatting kan namelijk ‘voor de vuist weg’ worden gemaakt óf heel nauwkeurig worden onderbouwd. Dat laatste heeft natuurlijk de voorkeur: hoe nauwkeuriger de schatting, hoe kleiner de kans op fiscale tegenvallers.
Om die schatting adequaat te kunnen maken, adviseren wij u nauwgezet uw eigen administratie te voeren en op basis daarvan uw winstontwikkelingen te volgen. Hoe beter u ‘bij’ bent, hoe preciezer de schatting is. Onze rol in de voorlopige aanslag is zowel gevraagd als ongevraagd u van advies te voorzien.

 

Wanneer wij bijvoorbeeld constateren dat u al een paar maanden achtereen hoge winstcijfers in de boeken schrijft, dan zullen wij u adviseren de voorlopige aanslag aan te passen. Nemen we een tegenovergestelde ontwikkeling waar, dan zullen we u ook adviseren de voorlopige aanslag bij te werken, maar dan vanzelfsprekend de andere kant op. Al met al komt het er in de kern op neer dat u de Belastingdienst niet overmatig voorfinanciert en evenmin uzelf rijk rekent. Wij zien het als onze opdracht en uitdaging u over de gulden middenweg te loodsen.

Wilt u uw bedrijf naar een hoger niveau tillen?

Tijssen accountants-26

De klant vertelt

'Door het gebruik van Exact Online heb ik 24/7 inzicht in mijn financiële cijfers. Daarnaast is het efficiënt en snel werken. Zo houd ik meer tijd over voor mijn echte core business: ondernemen.'

Uw specialist in

 

Exact Online

Van cijferhelden, voor cijferhelden. Exact maakt software die uw cijfers waarde geeft. Daardoor neemt u de beste zakelijke beslissing. Exact Online is dé Cloud oplossing voor MKB-ers die hun administratie online willen voeren. Kies voor de vrijheid van overal en altijd kunnen werken. U kunt overal en altijd met Exact Online werken op de computer, Tablet of Smartphone. Onze professionals richten uw administratie optimaal in en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en innovaties. Zo bent u als ondernemer klaar voor de toekomst!