Prognose

Een prognose is, filosofisch gezegd, een leidraad voor de toekomst.
Een prognose levert u sturing op voor het komende jaar.

Een leidraad voor de toekomst

Als we een prognose in een formule zouden moeten stoppen, rolt daar uit: historie plus verwachtingswaarde is prognose. Hoe hebt u afgelopen jaren gepresteerd? En: Wat verwacht u van het komende jaar? Die twee bij elkaar opgeteld maken uiteindelijk de prognose. Een degelijke prognose kan het verschil maken. Stelt u zich bijvoorbeeld voor dat u komende twaalf maanden 1 miljoen omzet in de boeken wilt schrijven terwijl u over 1 medewerker minder beschikt dan het afgelopen jaar. Dan zult u moeten gaan rekenen en de risico’s in kaart moeten brengen. Hoe gaat u het realiseren? En stel dat u halverwege achterop uw doelstelling raakt, op welke onderdelen gaat u dan bijsturen?

 

Dankzij een deugdelijke prognose weet u precies uit welke onderdelen uw verwachte opbrengst en verwachte kosten zijn opgebouwd. Deze details hebben ieder een eigenstandige waarde. Verandert er iets aan x, dan heeft dat invloed op y. Enzovoort. Tijssen Accountants helpt u graag een adequate prognose samen te stellen. Samen met u bepalen we uw financiële historie en berekenen we uw verwachtingswaarde. Het resultaat daarvan noemen we de prognose. U gaat achter het stuur zitten, wij blijven als bijrijder in de buurt.

Wilt u uw bedrijf naar een hoger niveau tillen?

Tijssen accountants-26

De klant vertelt

'Door het gebruik van Exact Online heb ik 24/7 inzicht in mijn financiële cijfers. Daarnaast is het efficiënt en snel werken. Zo houd ik meer tijd over voor mijn echte core business: ondernemen.'

Uw specialist in

 

Exact Online

Van cijferhelden, voor cijferhelden. Exact maakt software die uw cijfers waarde geeft. Daardoor neemt u de beste zakelijke beslissing. Exact Online is dé Cloud oplossing voor MKB-ers die hun administratie online willen voeren. Kies voor de vrijheid van overal en altijd kunnen werken. U kunt overal en altijd met Exact Online werken op de computer, Tablet of Smartphone. Onze professionals richten uw administratie optimaal in en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en innovaties. Zo bent u als ondernemer klaar voor de toekomst!