Bedrijfsovername

Een bedrijf overnemen betekent: op een rijdende trein springen en direct sturen en kaartjes knippen tegelijk. Een bedrijf overdoen betekent: van een rijdende trein springen en zo goed mogelijk op het perron zien te landen.
Samen met Tijssen Accountants bereiden we de sprong die bedrijfsovername heet tot in de puntjes voor.

De rijdende trein

Eerst maar even dat laatste: van een rijdende trein springen. U zit in de afrondingsfase van uw bedrijf. Investeert u nog in die dure productielijn, of denkt u: dat mag de nieuwe eigenaar straks beslissen? Wat wilt u met uw personeel? Hebt u voor uw gevoel uw ondernemersdroom verwezenlijkt? En dan ten slotte: hoe kunt u die aan het eind van de rit zo goed mogelijk verzilveren?
En dan is er die andere kant van de bedrijfsovername, die van u als koper. U springt op een rijdende trein. Ineens zit u in de cockpit en ineens moet u kaartjes knippen. Hoe zorgt u ervoor dat u op deze momenten precies weet wat u te doen staat?

 

Tijssen Accountants heeft al tientallen bedrijfsovernames begeleid, zowel vanuit de positie van koper als verkoper. Ingewikkelde juridische, financiële en fiscale vraagstukken passeren de revue. Als verkoper hebt u misschien een roze bril op, terwijl u als koper al te nuchter naar het over te nemen bedrijf kijkt. Wij zorgen voor een uitgangspositie waar beide partijen zich senang bij voelen. Uiteraard denken we daarbij altijd in het belang van u als cliënt. Tegelijk toetsen we onszelf aan de ethische normen die het vakgebied ons oplegt. Op die manier werken we elke bedrijfsovername toe naar een maximale én rechtvaardige uitkomst.

Wilt u uw bedrijf naar een hoger niveau tillen?

Tijssen accountants-26

De klant vertelt

'Door het gebruik van Exact Online heb ik 24/7 inzicht in mijn financiële cijfers. Daarnaast is het efficiënt en snel werken. Zo houd ik meer tijd over voor mijn echte core business: ondernemen.'

Uw specialist in

 

Exact Online

Van cijferhelden, voor cijferhelden. Exact maakt software die uw cijfers waarde geeft. Daardoor neemt u de beste zakelijke beslissing. Exact Online is dé Cloud oplossing voor MKB-ers die hun administratie online willen voeren. Kies voor de vrijheid van overal en altijd kunnen werken. U kunt overal en altijd met Exact Online werken op de computer, Tablet of Smartphone. Onze professionals richten uw administratie optimaal in en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en innovaties. Zo bent u als ondernemer klaar voor de toekomst!