Accountantsverklaring

Met een accountantsverklaring geven wij aan de jaarrekening getrouw te hebben opgemaakt. Er zijn drie soorten:
de samenstellingsverklaring, de beoordelingsverklaring en de controleverklaring.

Advies voor de startende ondernemer

Wat is een accountantsverklaring? Simpel gezegd is het een document waarin staat dat de jaarrekening van begin tot eind klopt. De accountantsverklaring is ervoor bedoeld om zeker te stellen dat de jaarrekening door een bevoegde accountant is gecontroleerd. Zoals gezegd zijn er drie smaken van de accountantsverklaring: de samenstellings-, de beoordelings- en de controleverklaring.
Als klant van Tijssen Accountants hebt u voornamelijk met de eerste variant te maken, de samenstellingsverklaring. Wanneer wij u helpen bij de samenstelling van een financieel rapport, zoals bijvoorbeeld een jaarrekening, kunnen wij een samenstellingsverklaring indienen om deze bijdrage te bewijzen.

 

Met de verklaring bevestigen wij simpel gezegd dat we u geholpen hebben. In het document beschrijven we de precieze opdracht, onze verantwoordelijkheden en die van u. Daarnaast verklaren we ons te baseren op informatie die u ons aanreikt zonder dat we de bewuste gegevens controleren.
Zodra de opdracht is voltooid, zullen we nagaan of de samenstellingsverklaring overeenkomt met onze algemene kennis van uw organisatie. Hieruit kunnen eventueel nog aanpassingsvoorstellen of toevoegingen voortvloeien. Sporadisch schrijven we ook een beoordelingsverklaring of controleverklaring uit. Dit is bijvoorbeeld nodig als we een financieel rapport beoordelen of controleren.

Wilt u uw bedrijf naar een hoger niveau tillen?

Tijssen accountants-26

De klant vertelt

'Door het gebruik van Exact Online heb ik 24/7 inzicht in mijn financiële cijfers. Daarnaast is het efficiënt en snel werken. Zo houd ik meer tijd over voor mijn echte core business: ondernemen.'

Uw specialist in

 

Exact Online

Van cijferhelden, voor cijferhelden. Exact maakt software die uw cijfers waarde geeft. Daardoor neemt u de beste zakelijke beslissing. Exact Online is dé Cloud oplossing voor MKB-ers die hun administratie online willen voeren. Kies voor de vrijheid van overal en altijd kunnen werken. U kunt overal en altijd met Exact Online werken op de computer, Tablet of Smartphone. Onze professionals richten uw administratie optimaal in en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en innovaties. Zo bent u als ondernemer klaar voor de toekomst!