Tijssen-9

Doordat bij elkaar horende inkoop- en verkoopfacturen in Exact Online aan elkaar worden gekoppeld, heeft Johan Meijering altijd snel inzicht in het financieel resultaat van zijn projecten. Dat geeft hem houvast om te sturen.

Na heel wat jaren op een truck door de Benelux te hebben gereden, besloot Johan Meijering in 2018 voor zichzelf te beginnen. Verhuurde hij zich aanvankelijk als zzp’er, sinds april 2019 legt hij zich helemaal toe op de zonwering.

Daarmee zet hij een familietraditie voort, vertelt hij. Zowel zijn opa als zijn vader deden de zonwering er als een soort hobby bij, al was het wel meer dan dat; met name de laatste fröbelde er een heel aardige klantenkring mee bij elkaar.

Johan staat daarmee op de schouders van twee generaties ervaring. Verschil met het voorgeslacht: voor Johan is het zijn dagelijkse business. Plus: de 21-eeuwse klant heeft andere wensen en eisen dan waar zijn opa en later zijn vader mee te maken hadden. J. Meijering Montage is een fullservice bedrijf voor zonwering, rolluiken, screens en horren. Van het eerste verkennende gesprek tot en met de montage en het onderhoud is de onderneming bij haar klanten betrokken.

Min of meer simultaan met zijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel meldde Johan zich eind 2018 bij Tijssen Accountants. “Mijn broer, ook zelfstandig ondernemer, was al klant en hij was erg over hen te spreken”, zegt hij. “Ik ben op een dag op gesprek geweest. Er was een goeie klik. Ja, zo is het begonnen.”

Tot op de dag van vandaag staat hij helemaal achter zijn keuze voor Tijssen Accountants, zegt Johan. “Ik word op heel veel fronten ontzorgd, en dat is precies waar ik behoefte aan heb. Sinds ik begonnen ben, loop ik over van het werk. Het enige wat ik op financieel vlak zelf hoef te doen, is in boekhoudprogramma Exact Online inkoop- en verkoopfacturen maken en versturen. Materialen die ik inkoop, bestel ik altijd op naam van de betreffende klant. Tijssen zorgt ervoor dat die nota’s worden gekoppeld aan mijn eigen facturen voor deze klant. Op die manier is het resultaat per project voor mij snel inzichtelijk.”

Ook was Tijssen Accountants nauw betrokken bij de start van zijn eerste werknemer. “Ik heb hem natuurlijk zelf aangenomen, maar alles op het gebied van loon, contracten en pensioen is door mijn accountant geregeld. Dat soort ontzorging geeft mij speelruimte om te blijven ondernemen.”

'De begeleiding van Anneke ervaar ik als heel plezierig. Als ik vragen heb, krijg ik altijd snel een antwoord, en ze toont interesse.'

Tijssen-23-xs

Anneke Dorrestijn

Relatiebeheerder

Bereik ons snel. Laat een bericht achter

Bereik ons snel. Laat een bericht achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.