Boomkwekerij-3

Toen Cees Tijssen plannen ontwikkelde om de laanboomkwekerij van Izak Mauritz over te nemen, kwam al snel Tijssen Accountants in beeld. “Je hebt in dit soort trajecten een sparringpartner nodig.”

Izak Mauritz opgegroeid in een boomkwekersfamilie nam in 1993 de stap om zijn gelijknamige onderneming (Izak Mauritz Boomkwekerijen B.V.) bij de Kamer van Koophandel in te schrijven. Een ruime kwarteeuw verder is zijn bedrijf uitgegroeid tot een serieuze speler op het vlak van park-, sier- en laanbomen. Op dertig hectare grond kweekt de Betuwse ondernemer bomen in de maten 14-16 tot 30-35 centimeter omtrek. “We hebben altijd sterk ingezet op een uitgebreid assortiment, kwaliteit en flexibiliteit”, zegt Mauritz. “We wilden ons enerzijds onderscheiden door onze productkennis en anderzijds door naar onze klanten korte levertijden te realiseren. We besteden tot op de dag van vandaag veel zorg aan onze bomen en aan het contact met onze klanten.”

Dat tweespan zorgde ervoor dat Izak Mauritz Boomkwekerijen B.V. zijn afzetgebied langzaam maar zeker zag uitbreiden van de omliggende regio naar de gehele Nederlandse markt.”

Izak, een boomkweker pur sang, besteedt het liefst al zijn aandacht aan goede zorg voor de bomen. Maar er moet natuurlijk ook een administratie gevoerd worden. “Voor sparren en vragen kom ik altijd bij Tijssen Accountants terecht. Zij doen zaken als aangifte en het maken van berekeningen. Zit ik goed, moet er wat bij of zit ik te hoog? En heb ik te veel personeel, of kan er juist iemand bij? Voor dat soort reflecties neem ik contact op met Evert Tijssen. Het is fijn als Evert bij dit soort vraagstukken mee kan denken.”

Ook Cees hing op een dag aan de telefoon met Evert. “Ik leerde het accountantskantoor in Kesteren kennen toen ik plannen ontwikkelde om het bedrijf van Izak over te nemen. Evert heeft ons in dit traject van A tot Z begeleid. Wat Izak zegt, herken ik wel. Je hebt bij dit soort grote en kleinere beslissingen een sparringpartner nodig. Evert laat de dingen vanuit een ander perspectief zien, en dat helpt mij ook om op een andere manier de toekomstcijfers te prognosticeren, of om juist terug te kijken naar wat we hebben bereikt. Door de toekomstgerichte samenwerking met Tijssen Accountants zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

'Je hebt dan echt een partner nodig die met je meedenkt.'

Tijssen-zwart-2-1

Evert Tijssen

Directeur / Accountant

Bereik ons snel. Laat een bericht achter

Bereik ons snel. Laat een bericht achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.