Geurt-Tijssen

Waar Geurt Tijssen van Interieurbouw Midden-Nederland voorheen uren aan het knutselen was in Excel, is hij met dank aan boekhoudprogramma Exact Online tegenwoordig nog geen uur per week kwijt aan z’n administratie. “We besparen hiermee enorm veel tijd.”

Ze maken geen actieve reclame en doen geen acquisitie. En toch is de orderportefeuille van Geurt Tijssen en Albert Vermeer van Interieurbouw Midden-Nederland altijd gevuld. “We leven van de mond-tot-mondreclame”, zegt mede-eigenaar Geurt. In 2013 schreven de twee hun bedrijf bij de Kamer van Koophandel in. Ze ontwerpen, tekenen, produceren en monteren interieurs op maat. De meeste klanten zijn particulieren die een maatwerk keuken, badkamermeubel, (inbouw)kast of op maat gemaakte meubels op hun verlanglijstje hebben staan. Van inmeten tot de uiteindelijke productie: Interieurbouw Midden-Nederland verzorgt het hele proces van a tot z.
En dat willen de twee graag zo houden, zegt Geurt. “Doordat we alles zelf doen hebben we een heel lage foutmarge. We streven naar een foutmarge van nul procent, en daar slagen we tot op heden heel aardig in. Bovendien willen we gewoon graag zelf met onze handen blijven werken. Op het moment dat je personeel gaat aannemen, kom je meer en meer achter je bureau te zitten.”
Groei en uitbreiding is voor het in Opheusden gevestigde bedrijf dan ook geen doel op zich. “Elk jaar zitten we een keer bij Tijssen Accountants om de cijfers van het afgelopen jaar door te nemen. Ons wordt dan ook altijd gevraagd: waar wil je volgend jaar staan? Dat is een goeie vraag, en die zet ons ook aan het denken. Tot op heden weten wij goed wat we willen.”
Ook tevreden is Tijssen over boekhoudpakket Exact Online. Voorheen gebruikte hij Excel om zijn facturen in te maken. “Ik zat elke week wel tweeënhalf uur achter de computer om alles in te kloppen. Nu ben ik nog geen uurtje bezig. Binnenkomende inkoopfacturen van leveranciers controleer ik en daarna zet ik ze klaar voor Tijssen Accountants. Die maken er periodiek een betaalbestand van dat ik dan opnieuw controleer. Vervolgens geef ik akkoord voor betaling en dan gaat er een hele rits betalingen ineens de deur uit. Dat bespaart ons ontzettend veel tijd.”
Het contact met Tijssen Accountants verloopt altijd soepel, zegt hij. “Als we vragen hebben, doen we even een belletje en binnen no-time hebben we antwoord.”

'Als ik een acute vraag heb aan Anneke, bijvoorbeeld om iets klaar te zetten in Exact Online, gebeurt dat altijd direct. Daar ben ik heel tevreden over.'

Tijssen-23-xs

Anneke Dorrestijn

Assistent Accountant

Bereik ons snel. Laat een bericht achter

Bereik ons snel. Laat een bericht achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.